Agenda

Wil je ons een keer in actie zien? Kom dan naar een van de Short Rally evenementen waar wij aan deelnemen. Je bent van harte welkom op het service terrein maar we zien je natuurlijk ook graag langs de klassementsproeven. Zien wij je bij een van de onderstaande short rally's?

Agenda 2023

Evenement Datum
Visual Art Rally - Zeewolde 1-4-2023
ELE Short - Son 2 en 3-6-2023
Prima-Acon Vechtdal Rally - Hardenberg 16 en 17-6-2023
GTC Rally - Achtmaal 8-7-2023
Eurol Hellendoorn Rally - Hellendoorn 15 en 16-9-2023
Rocar-Tech Twente Rally - Hengelo 21 en 22-10-2023
Jack's Int. Drenthe Rally - Assen 17 en 18-11-2023

Wat is een short rally eigenlijk?

Het Ad Brands Rally Team komt uit in het Nederlands Kampioenschap Short Rally. Maar wat is dat nou eigenlijk, een short rally?

Een rally wordt verreden over verschillende klassementsproeven. Deze klassementsproeven zijn uitgezet op voor het andere verkeer afgesloten stukken van de openbare weg. De klassementsproeven kunnen verhard en onverhard zijn.  Een rally duurt één of meerdere dagen. Wanneer de rally bestaat uit slechts één unieke klassementsproef, wordt de wedstrijd een rallysprint of sprint genoemd. In een rally auto zitten altijd twee personen, een rijder en een navigator. De rijder bestuurd de auto op aanwijzingen van de navigator.

Rally's bestaan uit meerdere klassementsproeven die verspreid liggen rondom de startplaats. De teams rijden vanaf de start naar de eerste klassementsproef en tussen de klassementsproeven door over openbare wegen, waar de normale verkeersregels gelden. Op de klassementsproeven wordt de eigenlijke wedstrijd verreden. De winnaar is het team met de snelste gecombineerde tijd op de proeven. Daarnaast kan een team straftijden krijgen als het bijvoorbeeld te laat aankomt bij de tijdcontrolepost voor een proef of een andere reglementaire overtreding begaat.

De proeven worden meestal verreden in het buitengebied of op industrieterreinen. De meeste proeven worden verreden tussen twee punten, maar er zijn ook proeven waarbij een bepaalde ronde meermalen afgelegd moet worden; de rondkoersen.

Het verschil van de short rally met het gewone rally kampioenschap is dat de short rally altijd een eendaags evenement is met minder en kortere klassementsproeven. Verder is er geen verschil. In beide kampioenschappen rijden verschillende klasse auto's mee waaronder de snelle R5 rallyauto's zoals de Ford Fiesta R5 en de Skoda Fabia R5 maar ook verschillende BMW's, Subaru Impreza's, Mitsubishi Lancers, Nissan 350Z's en ook en aantal klassiekers waaronder onze eigen Opel Kadett. Binnen de verschillende klasses is ook weer een onderverdeling gemaakt in verschillende divisies. Zo rijden wij in de NL/RGT klasse in de divisie S20.